Kärleksört är en.perenn och kan bli upp till 60 cm hög. Det många inte vet.är att kärleksörten faktiskt är.ätlig. Alla.delar kan ätas men stjälken bör kokas för att få.bort den beska smaken. Blommor och blad passar utmärkt i sallader och har en smak som påminner om sparris och...
17.10.2015 19:20
Läs mera
Mjuk chokladkaka3 dl strösocker2 ½ dl vetemjöl1 ½ tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker4 msk kakao150 g smör, smält2 ägg1 ½ dl hett vattenFlorsocker10 fint hackade doftpelargonbladBlanda de torra ingredienserna. Mixa in fettet och därefter äggen ett i sänder. Rör sist ner vattnet och pelargonmixen och...
09.05.2015 08:43
Läs mera
Störst chans att lyckas har man med sticklingar som tas från en frisk och frodig moderplanta. Vill man ta sticklingar tidigt på året från plantor som övervintrat utan tillskottsljus är toppskotten ofta veka och gängliga. Då kan man vänta ett par veckor tills man ser att moderplantan fått nya...
09.05.2015 08:32
Läs mera
Se alltid till att vas eller kruka är ren. Om inte diska ur med vanligt diskmedel och skölj noga.Inga blad får hamna under vattenytan då det lätt bildas bakterier i vattnetOlika blommor kräver olika temperatur på vattnet. Blommor med hård stjälk tex rosor vill ha varmt vatten,mellan 40-50 grader....
18.01.2015 13:45
Läs mera
Skötselråd för tulpaner:• Skär av ca 1 cm av stjälkarna med en vass kniv när emballaget fortfarande finns runt tulpanerna. De suger lättare upp vatten då.• Sätt tulpanerna med sitt emballage i en ren vas som är väl fylld med friskt och kallt vatten.• Låt dem stå svalt och dra åt sig vattnet i ett...
18.01.2015 13:36
Läs mera